Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Kriminalserie

Två serier och en skådis

22 Dec , 2010, 23.24 Malin Slotte

 

Ibland hampar det sig. Som i morgon kväll, torsdag 23.12, då det börjar två nya serier i FST5, svenska deckaren Morden i Sandhamn och norska kostymdramat Harry og Charles. Av ett lustigt sammanträffande spelar samme man huvudrollen i dem båda, dansk-svenske skådisen Jakob Cedergren. Han är dock så versatil att det krävs att man vet om det för att märka det.

I det ena dramat – svenska deckaren – spelar han hunkig, skäggstubbsprydd polis. I det andra – kostymdramat – är han mustaschprydd, stram kunglighet i början av förra seklet. Expressen har kallat honom den nye Mikael Persbrandt och likheten är väl inte helt långsökt.

Båda serierna verkar på basis av det första avsnittet vara helt okej. Deckaren är en helt medryckande brukskriminalare, om inte annat kan man njuta av den fina skärgårdsmiljön. Den som har Sveriges TV4 har kanske redan sett den; sista avsnittet visades i kväll. Det norska historiska dramat funkar säkert också för den som är lagd åt det hållet – själv är jag ingen stor fan av genren intriger-och-maktspel-vid-gamla-europeiska-hov.

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.