Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Såpopera,Tävling

Vem är Galliano?

17 mar , 2011, 18.32 Malin Slotte

 

Haute couture var veckans uppdrag i modeskapartävlingen Muodin huipulle. Den enda begränsningen var att kreationerna skulle vara vita, vilket var tänkt att ta fram det skulpturala i dem. Dessvärre vette nog helheten mot bröllopsmässa.

Kanske säger det något om nivån på tävlingen att vinnaren (se bilden!) av veckans utmaning, 20-åriga Mari Koppanen, inte hade hört talas om John Galliano. Den rätt men(ings)löse mentorn Janne Renvall var nämligen orad för att hon skulle anklagas för plagiat när han gick sin sedvanliga runda bland de halvfärdiga kreationerna. Att inte veta vem Galliano är och arbeta som kläddesigner är väl ungefär som att vara författare och aldrig ha hört talas om Dostojevskij.

Ut åkte däremot 26-åriga Anne-Mari Pahkala från Tammerfors med en kreation (se bilden!) som domarna bedömde som fantasilös. Den såg märklig ut med en uppstickande skärm framför munnen. Det stod mellan henne och Tuomas Kantola.

– Forrester eller Spectra? löd en ironisk jurykommentar till hans fodralklänning med en lampskärm kring bröstet, ”en karls bild av vad som är vackert”, enligt juryn.

Tuomas inspirerades till att bli kläddesigner av tv-serien The Bold and The Beautiful – visserligen för 19 år sedan, men det är mindre bra att designa som Ridge Forrester som 29-åring.

Tuomas har nog sitt kön att tacka för att han fick vara kvar. Av de ursprungligen 14 finalisterna är bara 3 män, och produktionen vill nog behålla dem så länge som möjligt för mångfaldens skull. Också 26-åriga Reta Raven hörde till bottenskiktet, men kan även hon räkna med högre utröstningströskel eftersom hon verkar irritera de andra. Så görs nämligen reality-tv.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.