Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Sista sömmen snart sydd

7 maj , 2011, 06.00 Malin Slotte

 

Jag vidhåller, med envishet, att Muodin huipulle är en betydligt intressantare talangtävling än Idols. Visst, den finska versionen går inte att jämföra med den amerikanska, men det säger sig självt att de båda versionerna måste bli lika olika som finländare och amerikaner är, för att nu inte tala om hur olika proportionerna på modescenen är i de båda länderna.

Nu har serien avancerat till finalskedet. I tisdagens avsnitt besökte ”Finlands Tim Gunn Janne Renvall de tre finalisterna Linda Sipilä, Jussi Salminen (bilden) och Leni Lauretsalo i deras hem för att inspektera hur långt de kommit med sina finalkollektioner.

Det lilla man fick se såg intressant ut, och den som Janne hade minst att säga om var Lindas kollektion som inspirerats av filmen Schindlers’s lista. Jag har länge trott att det är Linda som vinner, hon jobbar med intressanta skärningar och är den som mest känns som en färdig designer av de tre. Leni är den som gör kvinnliga och kommersiella kläder, vilket man i och för sig också kommer en bit i branschen med. Jussi är den yvigt teatraliska konstnären vars problem är att mycket han gör blir för överdrivet, han vet inte när han ska sluta. Problemet med hans unisexstil kan vara att den inte väcker så mycket habegär hos kvinnliga konsumenter.

På tisdag får vi veta vem som vinner. Den första säsongens vinnare Katri Niskanens märke säljs på Stockmann numera.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.