Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär

Alla har jobbat på ÅST

11 aug , 2011, 10.10 Malin Slotte

 

2009 sändes Ulrika Bengts tredelade programserie om den då 170-årsjubilerande Åbo Svenska Teater första gången. Det är fråga om gedigen och rappt berättad kulturhistoria i tre delar. Bildmässigt bygger det på talande huvuden och arkivmaterial omsorgsfullt sammanfogade så att korta klipp bildar längre tankegångar.

En diger kavalkad av kulturpersonligheter passerar revy. Det här är en serie där alla i branschen tycks vara med, helt enkelt för att de flestas vägar någon gång passerat ÅST. Medverkar gör skådespelare, regissörer, teaterchefer, kritiker och teatervetare: Riko Eklundh som guidat rundvandringar i teaterhuset, teaterforskaren Clas Zilliacus samt skådespelare som Anders Larsson, Marika Parkkomäki och Pia Runnakko är bara några av dem som syns i den första halvtimmen. De har kunskap om teaterns historia eller egna personliga minnen av ÅST, anekdoter varvas med analys.

Branschen lider ingen brist på starka personligheter och dramatik har inte spelats bara på scenen utan också existerat i verkligheten bakom kulisserna.

Att spegla sin tid sänds i FST5 i kväll torsdag kl. 22.10.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.