Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Musik,Tävling

Sverige övade

17 maj , 2012, 00.00 Malin Slotte

 

I dag var det de sista ländernas i den andra semifinalen som stod i turen att öva på scenen i Baku.

Slovenien är är något på spåren. Här blev det en liten Eurovision moment för mig. Det är fin koreografi, de får till det på scen. Även om det är en Molitva-kopia, inte bara musikaliskt utan också koreografiskt, är det här en av de intressantaste numren repetitionerna bjudit på hittills.

YouTube Preview Image

Kroationes låt är urtrist, och inte är sångerskan heller så intressant. Men också de får till det bra på scen, det händer intressanta saker, fina och effektfulla idéer.

YouTube Preview Image

Sverige verkar det inte finnas någon orsak att oroa sig för. De har slipat på koreografin, men behållit grundidén. På slutet blir bakgrunden snöfallsprickig, jag hoppas det kommer falla flingor i hennes hår också.

Georgien ger järnet, extra allt. Men hjälper det? Fläska på med pyroteknik också så har ni gjort allt man kan göra på en scen.

Det är lite Mumintrollet över Turkiets animerade havsestetik. På med sjömanskostymerna bara och vi kommer att älska det!

Estlands Ott Lepland lämnade skäggstubben hemma när han åkte till Baku. Inte är det nåt fel på Ott, han gör det bästa av denna ballad. Man satsar på ljusspel i större delen av låten, innan man på slutet – när det lilla lyftet i låten kommer – låter bakgrunden slå ut i färg. Det liknar rosenblad på soluppgång? För inte är det väl lava?

Ursäkta en mormor, men att sånt här får kallas musik! Nej men ärligt, problemet med Slovakien är inte soundet, att det är hårt, det är ju låten som är urkass! En mäktig ljusspelshow tänker de i alla fall bjuda på, slovakerna.

Norges Tooji sjunger bättre än befarat men jag finner fortfarande numret fantasilöst. Man satsar på ett mörkt, tufft och klubbigt scenuttryck, jag vill ha mera mod, färg och originalitet, att det orientaliska i låten framhävts mera. Bollywood, Tusen och en natt, harem, det finns tusen och ett sätt att skilja sig ur mängden bara man vågar lite och använder fantasin.

Bosnien-Hercegovina bjuder på årets sömnigaste ballad, och inte blir det piggar på scen. Maya Sar ser själv ut som hon är på väg att somna bakom flygeln.

YouTube Preview Image

Litauen håller envist fast vid sin ögonbindel, som nu pimpats med paljetter. Hur roligt är det att titta på en sångare man inte kan se ögonen på genom halva låten? Jag funderar mest på vem man knyckt idén med dansare på byggställningar av? Det har väl används förr. Elvis var kanske först med Jailhouse Rock. Madonna har också använt sig av den där lösningen i någon video har jag för mig.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.