Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

Pernilla går inte vidare

22 maj , 2012, 20.56 Malin Slotte

 

Pernilla tar sig inte till final i kväll. Det tror i alla fall inte journalisterna i presscentret i Baku. Finland ligger som synes på bara femtonde plats. Överraskande nog ligger Grekland i topp! Vi får hoppas siffrorna speglar antalet journalister från olika länder på plats. Men kan verkligen Grekland i dessa tider vara det land där medierna satsar mest på att skicka folk till Baku?

Personligen skulle jag klara mig utan Grekland i finalen, och skulle självfallet gärna se Pernilla där. Men min egen tippning skiljer sig inte mycket från mina kollegers. Det enda landet i tio i topp jag vill byta ut är Schweiz, och då står det mellan Israel, Lettland och Ungern för mig. Israels bidrag är lite gubbigt på scen, men refrängen är trallvänlig. Också Lettland har en trallvänlig bagatell med Abba-vibbar. Och så har vi Ungerns hyggliga syntpop. Äsch, vad svårt. Icke, picke, pö. Jag kör på magkänslan och hoppas på Ungern.

Säkra:

Ryssland

Rumänien

Cypern

Island

Irland

Mindre säkra:

Grekland

Albanien

Moldavien

Danmark

Ungern

Kommenteringen är stängd.