Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Programpolitik

Fox utvidgar

17 sep , 2012, 17.33 Malin Slotte

 

Från och med i dag utökar tv-kanalen Fox sin sändningstid till 18 timmar om dagen. Kanalen börjar sända barnprogram dagligen och lanserar i veckan sin första större, inhemska produktion Tanssi peppu pieneksi.

Tanssi peppu pieneksi är ett tävlingsprogram som kombinerar bantning med dans. Nio tävlande guidas av kostrådgivare och professionella dansare. I juryn sitter Anu Saagim, Osku Heiskanen och Niko Nousiainen och programledare är Lola Wallinkoski.

På vardagskvällarna satsar man på ett inhemskt utbud. Inhemska nyheter på kanalen är hundtoppmodelltävlingen Mr & Miss ShowHau och sportiga utmaningsprogrammet VO2: Suomen mestarit. Nya inhemska livsstilsprogram är renoveringsserien Ari & Kirsi: Kotirempat, jaktprogrammet Jahtikuningatar Marjaana och Vapaalla där Viivi Pumpanen och Henkka Aflecht testar fritidsaktiviteter.

Enligt kanalchefen Mikko Silvennoinen riktar man sig på lördagar till en kvinnlig målgrupp med filmer och serier som Embarrasing Bodies om människor som skäms över sina kroppar. På söndagar vänder man sig till en manlig publik med serier som America’s Hardest Prisons om USA:s tuffaste fängelser och The Walking Dead. Kanalen kommer att börja sända den tredje säsongen av zombieserien genast när den har världspremiär i oktober. Barnprogram sänds varje morgon och utbudet består av olika animationsserier.

På dokumentärfronten visas under hösten serierna Doomsday Preppers om amerikaner som förbereder sig för domedagen och Taboo om tabun i olika kulturer. Dessutom utlovas dokumentärer om festandets historia, om hur man förbereder sig för besök av utomjordingar, om indiska flickslavar och om djur som beter sig illa.

Kanalens populäraste program har varit The Walking Dead, förrådshandlarrealityn Storage Wars och vardagskvällarnas långfilmer.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.