Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Hur kör du människa?

8 jan , 2013, 22.00 Malin Slotte

 

Vanligen tävlar man om vem som är bäst. Inte i kvällens realityseriestart Suomen surkein kuski. Där utses kort och gott Finlands sämsta bilförare. En tvivelaktig titel.

Tio par tävlar i olika köruppdrag. Den ena i paret är en erkänt dålig chaufför, den andra en närstående sidekick som ger hjälp och råd från passagerarsätet.

Som koncept är det ju problem med både trovärdighet och autenticitet. Vill de medverkande köra bra eller dåligt? Kör de för bra får de inte vara med längre, och orsaken till att man är med i det här programmet över huvud taget är väl att man vill vara med på tv. Så det man tävlar i är väl egentligen vem som är bäst på att köra dåligt. Och hur dåligt man sen väljer att köra har väl med skådespelartalanger och våghalsighet att göra, snarare än faktisk körförmåga.

Nåja, strunt i det, det är ju underhållning, eller åtminstone tänkt att vara. Men även när det gäller underhållningsbiten känns det lika konstruerat som hundmodelltävlingen Top Dog. För att ha något nöje av detta bör man själv ha körkort.

Finlands sämsta bilförare sänds i Sub måndagar kl. 21.00, repris onsdag 18.00 och söndag 18.55.

, ,

Kommenteringen är stängd.