Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Lifestyle,Realityserie

Skärp dig shoppare!

11 sep , 2013, 19.06 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Uppfostrings-tv kan en subkategori inom genren realityshow kallas. Det kan handla om allt från bantning, träning och klädstil till ekonomi. Kvällens inhemska seriestart Kirsi ja himoshoppaajat är en sådan serie, minus den brutalitet som dessa serier brukar visa mot den stackare som ska förändras till det bättre. Garanterat trevligare för deltagaren, men mindre intressant för tittaren får man väl erkänna.

I serien hjälper livsstilscoachen Kirsi Salo och placeringsrådgivaren Terhi Majasalmi kvinnor som shoppar för mycket att shoppa mindre. De verkar snälla och trevligare och skäller inte på dem de ska hjälpa. I första avsnittet handlar det om 23-åriga Minna som dragit på sig kreditskulder på 10 000 euro på grund av nätshopping. Man får aldrig intrycket av att det är någon verklig kris på gång – Minna har jobb och tjänar bra och nu vill hon sluta fylla sitt inre tomrum med shopping.

Som format är detta inte klockrent. Här delas också ut rent allmänna råd om bostadsplacering (Minna verkar ha rätt saftiga besparingar) och karriärplanering (Minna vill bli bostadsmäklare).

Nästa vecka handlar det om en småbarnsmor som ruinerar sig på märkesbarnkläder.

Kirsi ja himoshoppaajat sänds i Liv onsdagar kl. 20.05, repris lördagar kl. 14.00 och söndagar kl. 20.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.