Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

Tyvärr och förlåt

11 apr , 2014, 00.00 Malin Slotte

 

Min genomgång av årets eurovisionslåtar fortsätter. Jag rankar startfältet från botten till toppen. Hittills rör vi oss bland låtar som jag tippar att vi inte kommer att se i final.

29. Finland: Softengine – Something Better

Ja, tyvärr, Finland kommer så här tidigt i min rankning. Jag skulle gärna tycka bättre om det här än jag gör. Det är inte så att det är uselt på något iögonenfallande pinsamt vis. Det är en helt anständig låt som man gjort det bästa av produktionsmässigt, verserna är starkare än refrängen, och skriket på slutet är lite häftigt. Snarare handlar det om att konkurrensen är tuff, och att det här kommer att få svårt att sticka ut ifall inte bandmedlemmarna liksom Krista Siegfrids i fjol kommer ut som som skickliga mediestrateger. Videon hjälper heller inte till, att inte ens visa hur killarna i bandet ser ut förstärker bara känslan av anonymitet. En förhandsvideo ska ju sälja bidraget, och det hade man till exempel kunnat göra genom att visa att bandet i alla fall har en snygg sångare. Hur tänkte man där?

Går Finland till final? Dessvärre befarar jag att så inte är fallet.

30. Island: Pollapönk – No prejudice

Årets skämtbidrag står Island för, och bjuder upp till björnparty med denna svängigt rockiga bagatell. En enkel melodi som behöver just en glimt i ögat och humor i kombination med ett toleransbudskap för att inte bli totalt intetsägande. På sätt och vis gör man en Krista Siegfrids här, det vill säga tar till queer symbolik för att väcka intresse. Det må vara småskojigt, men musikaliskt har detta mindre än de flesta att komma med. Därför tror jag inte vi får se Island i final i år.

31. Malta: Firelight – Coming Home

Malta bjuder på ett countrydoftande bidrag som mest känns som en låt där det bara finns verser men egentligen ingen refräng. Säkert hur musikaliska killar som helst och helt känslokallt är det ju inte, men samtidigt är det också rätt tråkigt. Kan bli knepigt för Malta att ta sig till final i år.

Kommenteringen är stängd.