Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Trettiosjunde plats

4 apr , 2015, 02.39 Malin Slotte

 

Vi fortsätter rankningen av årets eurovisionsbidrag med ännu en ballad, denna gång Tjeckien som satsar på en musikalduett efter sex års uppehåll i tävlingen. Det är lite Fantomen på operan över detta. Han är muskulös och skäggig och sjunger med raspig röst och kan säkert plocka hem några poäng på den apparitionen. Hon har … långa rasslande fransar. Det är melankoliskt och långsamt, och förmodligen för intetsägande för att göra anspråk på en finalplats.

Bonus, Tjeckiens bästa placering genom tiderna:

Tjeckien har bara deltagit tre gånger tidigare, och aldrig lyckats ta sig till final. Landets bästa placering är 2008 då det här bidraget blev artonde i semifinalen. Visst måste man säga att det har skett en betydande utveckling från då till årets bidrag som är helt acceptabelt i jämförelse. 2008 drämde jag till med tre stjärnor och var rätt positiv: ”Med eller utan bouzouki, det är frågan. Hellre med, grekgitarren i denna Britney-dänga har sådana komiska kvaliteter. Visst är det något billigt och burkigt över detta, men melodin är inte så pjåkig trots allt.”

, , ,

Kommenteringen är stängd.