Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Tolfte plats

29 apr , 2015, 22.43 Malin Slotte

 

Belgien satsar på rytm och sticker ut ur mängden. Det är en enkel och stilren låt med fokus på rytmen, och rytmen ges även gåtfullare, existentiella dimensioner. Det handlar om rytmen inom oss, pulsen, livet, sublima saker gör oss till människor och individer … Inramningen är väldigt estetisk, liksom även sångaren, som för övrigt har skrivit låten och utformat det visuella själv. En ung multikonstnär med andra ord vars scennummer man inväntar med spänning. Javisst blir det final för Belgien, tror på en placering mellan 11 och 16.

Belgiens bästa placering genom tiderna.

Belgien har vunnit en gång, 1986, och mitt barnajag – möjligen drabbat av pretentioner det året – var väldigt missnöjd över denna vinnare. Numera har jag kommit över detta och tycker låten är rätt pigg och svängig, och att det framför allt är en väldigt duktig 13-åring som gör den.

 

, , ,

Kommenteringen är stängd.