Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Eurovision Song Contest

#17 Belgien

20 apr , 2016, 23.59 Malin Slotte

 

På #17 kastar jag ut Belgien, ett bidrag som fått hänga med ett tag eftersom det i all enkelhet fungerat som en energikick och humörhöjare. Främst är det då soundet som jag gillar, det funkiga sjuttiotalsdiscot förlåter mycket här. Är inte låten så kul kan man alltid paketera den kul; så resonerar flera inte helt utan framgång i år. Det här bidraget tangerar dessutom frågeställningen hur mycket man får låna utan att man fälls för plagiat. Ett svar är att man får inspireras så här mycket av Queens Another One Bites The Dust – tydligen. För mig har det här växt från att i början vara irriterande till en trevlig bagatell. Risken är att det är för mycket lånat och för lite eget för att det här ska klara sig till final. Blir det ändå final blir det en bottenplacering.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.