Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Men skivköparna röstar med plånboken

4 Dec , 2010, 16.13 Malin Slotte

 

Vinnaren av svenska Idol 2010 heter Jay Smith. Ja, finalen är förstås först om en vecka, men det är så det kommer att gå. Det har vi vetat hela hösten, och vi är inte särskilt upphetsade.

Inte är det för spänningens skull man fortfarande följer slutspurten av talangtävlingen Idol. När Grankullabon Geir Rönning föll ur var det ganska väntat, när Terjärvs Elin Blom skickades hem muttrade man surt – men när Linnea Henriksson röstades ut förra fredagen ville man ställa sig upp och bua åt hela svenska folket. Hallå! Rösta ut den mest personliga artisten i hela tävlingen! Den största artisten av dem alla!

Kvar blev två medelmåttor, och Jay, som i och för sig har en fantastisk röst men inte är någon unik scenpersonlighet. Inte på samma sätt som Linnea som var helt magisk på scen.

Lite överraskning bjöds det ändå på i går när det faktiskt var Minnah Karlsson (som åkte ur tävlingen tidigare i höst, men fick komma tillbaka på grund av ett avhopp) som knep den andra finalplatsen, inte Olle Hedberg med sin mjuka, lite nasala reggea-röst. Det var roligt. Även om Jay kommer att ta en promenadseger nästa fredag. Och Linnea i slutändan bli den största artisten. För vad är väl en vinst i Idol? I sista hand är det skivköparna som röstar med plånböckerna som räknas.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.