Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Det var det

11 Dec , 2010, 01.02 Malin Slotte

 

Det blev som väntat Jay som vann svenska Idol, något som man vetat hela hösten. Så inte var det för den olidliga spänningens skull man såg finalen, om man såg. Själv zappade jag in på slutet för att få resultatet bekräftat, och kunde konstatera att det var en lika tvivelaktig ära som det brukar vara att få sjunga vinnarlåten. ”Nåt sliskigt och slätstruket kommersiellt”, verkar vara receptet för dessa låtar, som på sätt och vis sammanfattar och sätter slutknorr på hela tävlingen.

Men vi behöver inte vänta länge förrän det börjar en ny omgång. Den här gången den finska versionen, Idols, som startar i MTV3 den 3 februari. Faktum är att den som misstänker sig vara begåvad och inte fyllt 30 kan pallra sig till Tapahtumatalo Bank i Helsingfors nästa helg, den 18–19.12, då den sista auditionen hålls. Tidigare i höst har turnén besökt Kuopio, Rovaniemi och Tammerfors.

Det blir den femte säsongen som sänds i Finland. Talande är att den Idols-medverkande som sålt flest skivor efter tävlingen är Antti Tuisku, trea i första säsongen 2004. Vinnaren tar inte alls allt, i det här sammanhanget.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.