Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Humor godkänd av staten

12 Dec , 2010, 22.53 Malin Slotte

 

Bästa tv-humorn just nu bjuder humorgruppen Grotesco på i SVT. Sänds på måndagar, med försläpp på SVT Play helgen före, där jag nyligen upptäckt denna humorpärla. Egentligen är det fråga om säsong två, de första avsnitten av denna nyskapande sketchserie sändes 2007. Humorgruppen är också känd för pausunderhållningen Tingeling i Melodifestivalen 2009.

Veckans avsnitt heter Metahumor och är hittills säsongens bästa (del 6 av 8). Det driver med den självrefererande humor som ligger i tiden just nu, och parodierar klockrent olika humorgenrer, allt från buskisteater till Seinfeld-producenten Larry Davids Curb Your Enthusiasm. En för övrigt utmärkt HBO-komediserie som sänts sedan 2000 i USA och som av någon mystisk anledning inte hittat till finsk tv.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.