Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Fem nerblötta näsdukar

23 Dec , 2010, 23.15 Malin Slotte

 

Varje komediserie med självaktning gör ett julavsnitt, en så kallad julspecialare – Christmas special. Till pärlorna i kategorin hör BBC-mockumentärserien The Office tvådelade julavsnitt från 2003. Tv-bloggen vill önska god jul med ett klipp från den senare delens sista hjärtnypande tio minuter. Visst klår detta det mesta i romcom-genren, det får med andra ord betyget fem nerblötta näsdukar av fem möjliga.

(Det utspelar sig alltså på firmans julfest och handlar om när Tim och Dawn blir tillsammans efter att Tim gett Dawn en julklapp som träffar precis rätt: ett målarset till henne som drömmer om att bli barnboksillustratör, en dröm som hon knappast kan förverkliga så länge hon är tillsammans med sin knöl till pojkvän. Trevligt att serien också låter David Brent hitta nån som verkar gilla honom, det är ju ändå jul …)

Sub bjuder för övrigt på ett The Office-maraton på nyårsdagen och trettondagen då kanalen sänder serien i sin helhet, det vill säga två säsonger, 2 X 6 avsnitt + det tvådelade julavsnittet.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.