Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Tre små finalister klara

15 jan , 2011, 00.01 Malin Slotte

 

Den första finska deltävlingen i eurovisionen ordnades i kväll. Fem små bidrag tävlade om tre små platser till finalen i Åbo i mitten av februari. Som bekant slår Yle i sammanhanget inte på stortrumman på samma sätt som storebrollan i väst, men det är rätt rart att man försöker i mindre skala också. Tyckte det märktes att man just försökt i år, att man satsat på grafiken och tagit in erfarna eurovisionsartister för att presentera artisterna innan de uppträder.

Tango- och rockälskarnas bidrag gick till final. Och vänner av smånätta ballader med religiösa vibbar fick sitt bidrag vidare. Radiopopen gick däremot bort. Här är startfältet med de kvalificerade finalisterna i fetstil:

1. Automatic Eye: ”I’m not the one who’s sorry”

2. Marko Maunuksela: ”Synkän maan tango”

3. Johanna Iivanainen: ”Luojani mun”

4. Jonna: ”Puppets”

5. Cardiant: ”Rapture in Time”

Min personliga favorit var Johanna Iivanainens pianoballad. Hon sjöng bra och låten var nätt och sympatisk, om än nog för enkel och statisk för att skrälla i Europa.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.