Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Ny serie, gammal idé

2 feb , 2011, 01.18 Malin Slotte

 

Säljande tv-idéer verkar inte växa på träd. Kanske är det därför kanalerna satsar så likartat. I dag kom ett pressmeddelande om att dokumentärserien Paratiisi, om finländare som arbetar på ett dykarcenter i Phuket, Thailand, har premiär den 1 mars i Sub. Det är med andra ord knappt så att Fyrans Matkaoppaat om reseguider i turkiska Analya hunnit ta slut.

I januari tapetserades stan med reklam för säsong tre av dokumentärserien Poliisit på Jim – Subs version för nåt tag sen hette Lainvalvojat. Det mest aktuella exemplet på mångfalden i tv-utbudet just nu är Top Chef Suomi i Sub och MasterChef Suomi i Fyran.

Vore kul om pulsen höjdes lite oftare när pressmeddelanden dimper ner i mejlboxen. Tyvärr känns mycket av det som lanseras som ”nyheter” gammalt, kanske för att det är det – egna modifierade versioner av det konkurrenten ren gjort.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.