Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Vad är det här för slafs?

23 feb , 2011, 00.00 Malin Slotte

 

I kväll började den andra säsongen av Muodin huipulle, den finska versionen av realityserien Project Runway, enligt mig kungen av dokusåpor.

14 personer tävlar om 40 000 euro för att lansera det egna märket och ett modereportage i tidningen Olivia.

I första avsnittet gällde utmaningen att designa ett plagg som kommunicerade den egna designfilosofin av tyger deltagarna inte hade valt själva. En hel del illa sydda och illasittande kreationer beträdde catwalken – mode är ingen lätt gren, och vill man se vackra kläder är detta inte nödvändigtvis det rätta forumet.

Men det är något med att se hur olika den kreativa utmaningen tolkas som fascinerar med programmet, för det är i tävlingsmomentet dramat ligger. Konflikterna mellan deltagaran är inte huvudsaken eller ens nödvändiga, även om stora, härliga personligheter förstås alltid är ett plus.

Ren i första avsnittet fick 27-åriga Paula Kasurinen (bilden) packa och dra. Hennes djurprintmönstrade assymetriska fodralklänning med illasittande kupor imponerade inte.

Vann den första utmaningen gjorde däremot 29-åriga Linda Sipilä med sitt röda schabrak med ett svart tyllsjok som prydnad på ena axeln. ”Onödig detalj”, tyckte gästdomaren och fjolårsvinnaren Katri Niskanen, men det räckte till seger för det.

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.