Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Talkshow

Bobi fick muntur

1 mar , 2011, 00.29 Malin Slotte

 

Höstens bottennapp med talkshowen Robban har inte avskräckt FST från att köpa in en ny talkshow av produktionsbolaget Susamuru. Vårens satsning har döpts till den gamla hederliga finlandismen Muntur och har samma mått som Robban: tio avsnitt á 40 minuter. Tempot hade nog inte tagit skada av att tiden komprimerats till en halvtimme.

I Muntur är det en ny programledare i varje program, och det gemensamma för dem alla är att de har en distans till det finlandssvenska genom att de antingen jobbar på finska i Finland eller svenska eller engelska utomlands.

Satsningen har fått mycket publicitet för att en av de utvalda är Kirsi Virtanen, hon som anmäldes till opinionsnämnden för massmedier för att hon kallat finlandssvenskar för huggormar – men friades.

Man kunde tycka att det hade varit lämpligt att inleda serien med det avsnittet för att locka maximalt med publik till premiären. I stället fick sportjournalisten Bobi Wallenius inleda med att diskutera dopning med inbjudna gäster – kanske på grund av skid-VM?

Kaj Kunnas presenterade programmet och programledaren med ett tilltal och en entusiasm som om det var fråga om ett barnprogram.

”Trevligt med kvinnlig skönhet i sammanhanget”, kommenterade Bobi när kvällens bonusgäst Pia Sundstedt, en överraskning för både honom och tittarna, presenterades. Gubbigt eller en harmlös komplimang?

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.