Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Debatt,Realityserie

Psykos i Big Brother

4 mar , 2011, 00.56 Malin Slotte

 

I Sverige stormar det kring den kontroversiella dokusåpan Big Brother just nu, efter att två deltagare börjat bete sig så besynnerligt att de plockats ur huset. Aftonbladet och Expressen rapporterar. Åtminstone en av deltagarna har av allt att döma drabbats av en psykos och tagits in på sjukhus.

Det här ger förstås kritikerna vatten på kvarn och aktualiserar frågor kring hur deltagarna till dylika program väljs ut, vad den här typen av sociala experiment kan göra med ens psyke och programproducentens ansvar. En intressant och delvis också upplysande diskussion om detta fördes i SVT:s Debatt. Bland andra en psykolog som varit med om att casta deltagare till produktionerna medverkade, liksom Linda Rosing, tidigare Big Brother-deltagare som numera ångrar sin medverkan.

, , , , ,

2 kommentarer

  1. Putte skriver:

    Detta är ju likt bastu VM; man går över gränsen i show businessens namn!

  2. Malin Slotte skriver:

    Det kan inte vara någon lätt uppgift för psykologerna att sålla agnarna från vetet.

Kommenteringen är stängd.