Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Lyckas i Hollywood

6 jul , 2011, 08.30 Malin Slotte

 

Den norska skådespelerskan Lisa Stokke har haft framgång i London med huvudroller i West End-musikalerna Mamma Mia och Guys and Dolls. I NRK-serien Lisa goes to Hollywood från 2010 prövar hon sina chanser i Hollywood.

Hon tar med sig sina två barn och sin mamma och flyttar in i en flott villa med kändisar i grannskapet för att under tre månader försöka få en roll. Vi får se henne möta höjdare i branschen som gärna ger goda råd och förklarar realiteterna i världens tuffaste filmindustri.

Som musikalartist har Lisa redan vissa kontakter, men de visar sig inte räcka långt. Hon får redan från början råden att byta namn, dialekt och ålder – för en 35-åring som Lisa rekommenderas botox för att klara konkurrensen med 20-åringarna.

Lisa blir som två helt olika personer beroende på vilket språk hon talar: den jordnära norska småbarnsmamman, och den lättsamma amerikanskan som verkar behärska branschens koder och artighetsfraser till fullo, vilket nog är ett minimikrav.

Antagligen är syftet här i första hand att göra en tv-serie om hur tufft det är i Hollywood, även om Stokke säkert också är uppriktig då hon utger sig för att vilja pröva sina chanser. Mindre intressanta blir ju inte drömfabrikens mekanismer för det.

Lisa goes to Hollywood sänds i FST5 med start i dag onsdag kl. 20.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.