Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Förlora oskulden?

13 jul , 2011, 07.20 Malin Slotte

 

Den sexdelade BBC-realityserien My Big Decision handlar om tonårsflickor som står inför ett stort beslut i sitt liv. Serien tar upp allt från sex, alkohol, graviditet till skönhetsoperationer. Varje avsnitt tar upp ett ämne utgående från ett par flickor för vilka ämnet i fråga är aktuellt. Tillsammans med sin mamma och mormor beger de sig ut på en fem dagar lång bilresa för att få nya infallsvinklar på ämnet.

I första programmet är 15-åringarna Rhia och Shauny angelägna om att förlora oskulden. Med sig har de en mamma vars sexdebut var traumatisk och en mormor vars sexdebut ledde till graviditet.

Visst är det här ett lite annorlunda grepp på sexupplysning, och det är ingalunda lätt att hitta den rätta balansen när det kommer till sex. Det är lätt hänt att riskerna betonas för mycket, och vissa saker kan vara svåra att behandla även i ett sexupplysningssammanhang. Dessutom kan man tycka att det är något vridet när hela släkten – samt tv-publiken – är involverad i en så privat angelägenhet som ens sexdebut. Å andra sidan är det i den här åldern man behöver få information om och diskutera sex, och den funktionen fyller onekligen detta program.

Mitt stora beslut sänds i TV2 med start i kväll onsdag kl. 19.20.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.