Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Tillbaka i terapisoffan

18 jul , 2011, 10.45 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Terapisessioner med doktor Paul Weston (Gabriel Byrne) har hört till sommaren de två senaste åren. Nu när den tredje säsongen av In Treatment startar ser det dessvärre ut att bli den sista. Den här säsongen är också ett avsnitt kortare i veckan än de förra: endast tre patientfall behandlas, plus doktorns egna sessioner med en ny ung kvinnlig terapeut (Amy Ryan).

Som vanligt har Yle inte förstått vikten att följa seriens naturliga veckokronlogi utan sänder ett avsnitt också på fredagar (i fjol sommar startade man serien mitt i veckan så att den sändes i otakt med handlingen som gick från måndag till fredag). Nåja, alltid finns ju SVT som förstått idén och sedan i juni sänder serien måndagar till torsdagar.

I de nya fallen för säsongen får man in kulturkrocksproblematik genom en pensionerad indisk matematiklärare (Irrfan Khan), åldrandeproblematik genom en stressad skådespelerska (Debra Winger) och identitetsproblematik genom en adopterade homosexuell tonåring (Dane DeHaan). Och Paul själv har dödsskräck.

De två tidigare säsongerna var inspirerade av den israeliska förlagan BeTipul som producerades i två säsonger. Den tredje amerikanska säsongen från 2010 står på egna ben, men säsongen har samme producent, Hagai Levi, som den israeliska versionen. Det verkar garantera att kvaliteten består, det vill säga bra manus och lysande skådespelare.

Intressant vore också att se det israeliska originalet.

I terapi, säsong 3, börjar sändas i TV1 i dag måndag kl. 22.45.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.