Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Söstra mi

28 jul , 2011, 05.10 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Franskkanadensiska Les soeurs Elliot, som producerades i två säsonger och totalt 22 delar åren 2007–2008, tar över som Ettans eftermiddagsserie.

I centrum står tre vuxna systrar (fr.v.): storasyster matskribenten Lauretta (Sylvie Léonard), mellansyster Gloria Elliott (Isabel Richer) och lillasyster farmaceuten Eugénie Elliott (Julie Perreault). Den lätt humoristiska serien fokuserar på relationen mellan syskonen, vilken kompliceras av att storasystern är dominant, mellansystern äventyrlig och lillasystern en smart tänkare.

Den enda som är gift är storasystern, som har synpunkter på de yngre syskonens val av karlar: den ena är älskarinna till sin chef, den andra ihop med en man som kunde vara hennes far. Syskonskaran har vuxit upp som föräldralös efter att modern dog och pappan försvann.

I första avsnittet återvänder den försvunne fadern till mellansysterns bröllop, och därmed har vi ännu en konflikthärd på relationsområdet. Serien fyller väl sin funktion som eftermiddagsunderhållning, och är inte sämre än annat i sin genre.

Systrarna Elliot startar i TV1 i dag torsdag kl. 17.10.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.