Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Lifestyle

Årets första jultomte

16 aug , 2011, 10.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Efter att ha tvingats lägga ner sin nyhetsverksamhet i maj gör nu familjekanalen SuomiTV sitt bästa för att ta i med nya friska tag till hösten. Den största nyheten är att kanalen lagt vantarna på Conan O’Briens nya talkshow, som sänds dagligen och mycket väl kan bli det dragplåster som kanalen så väl verkar behöva. Den tidigare publikmagneten Kymppitonni sänds inte längre.

För att heta SuomiTV är det anmärkningsvärt få finska program i kanalen. Höstens enda inhemska satsning är kocken Sami Garams Juurien jäljillä, en livsstilsserie som är en lös och lättsam blandning av matlagningsprogram och reseserie.

Garam, vars far är ungrare, reser till Ungern där han åker runt i husbil. Han pratar inte själv språket så det går på engelska när han träffar både ungerska kändisar och vanligt folk, och lagar mat på olika jippon: det blir finsk mat med ungerska influenser på en rockkonsert på nyårsafton, på en spårvagnshållplats, i en saluhall och på en vingård.

Första programmet börjar uppe i ett snöigt Lappland med ett besök hos jultomten. Det lackar mot jul redan, med andra ord.

Sami Garam: Juurien jäljillä sänds i SuomiTV i kväll tisdag kl. 22.00, med repris fredag kl. 19.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.