Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär

Prinsessan Diana i repris

17 aug , 2011, 08.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

MTV3 dammar av en tvådelad dokumentär om prinsessan Diana som tidigare visats i Fyran 2005. Dokumentären bygger på de hemliga bandupptagningar hon själv gjorde sex år före sin död där hon berättar om äktenskapet, bulimin och självmordsförsöken. Vid den här tidpunkten uppfattade hon sitt äktenskap som ett fängelse, och led svårt av Charles brist på stöd och otrohet med Camilla.

Enligt dokumentären ville Diana berätta sin historia för allmänheten, men vågade inte öppet ställa upp för en intervju. Därför smugglade hennes vän James Colthurst in bandspelare till deras möten i Kensington Palace. Banden gav han vidare till Andrew Morton som skrev den officiellt ickeauktoriserade biografin Diana: Her True Story. I själva verket hade Diana läst och okejat manuskriptet.

Det intressanta i dokumentären är hur Diana påstås ha styrt över sin bild i offentligheten. Prins Charles representeras av sin biograf Penny Junor. Ord står mot ord. Var Charles känslokall och likgiltig som äkta make, eller var det Diana som krävde neurotiskt mycket bekräftelse?

Princess Diana Secret Tapes sänds i MTV3 i kväll onsdag kl. 20.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.