Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Fransk tablåutfyllnad

25 aug , 2011, 05.10 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Une Famille Formidable dyker upp som ny eftermiddagsserie i TV1. Det handlar om en stor fransk utvidgad familj som uppstår efter att ett läkar–matskribentpar skiljer sig efter tjugo års äktenskap när det uppdagas att mannen har en annan, yngre kvinna på parets bröllopsdag. Där kan man tycka att det tjechovskt korrekta hade varit att gå ut i matsalen och trycka upp tårtan i ansiktet på herrn, i stället för att låtsas tappa den i golvet i köket och trampa sönder den.

I familjen ingår tre barn, varav två är gemensamma. Den äldsta 21-åriga dottern får kontakt med sin biologiska far.

Yle bjuder på 48 avsnitt av serien som med sina nio säsonger sedan 1992 fram till i dag är en långkörare i franks tv. Den har inte producerats varje år; det längsta uppehållet var mellan 1994 och 2000. Yle visar serien från starten 1992 vilket ju märks rent visuellt.

Det är svårt att se detta som annat än tablåutfyllnad, men trevligt är ju att det inte bara pratas engelska i importerade tv-serier.

En fantastisk familj sänds i TV1 varje vardag kl. 17.10, repris vardagar kl. 9.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.