Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Kriminalserie

Little Britain-killarnas nya

3 sep , 2011, 10.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Näst efter Ricky Gervais är David Walliams och Matt Lucas 2000-talets bästa brittiska tv-komiker. Deras sketchserien Little Britain (BBC 2003–2006) hör hemma i varje välsorterad DVD-samling.

I fjol återförenades komikerparet i den fejkdokumentära komediserien Come Fly With Me (BBC 2010), en parodi på flygplatsrealityserier. Också i den här serien gör de ett stort antal karaktärer av båda könen. Men där Little Britain var galen och grotesk så det vände sig i magen, tar komikerparet här ett steg tillbaka mot en mera konventionell sketchhumor.

Humor förlagd till en internationell flygplats inbjuder till drift med olika nationaliteter och accenter – och det urgamla skämtet där mannen är under toffeln förekommer i många varianter. Det är inte fråga om att Walliams & Lucas inte skulle vara bra komiker, de gör sina gubbar och kärringar bra, men vi kommer nog inte att komma ihåg de här karaktärerna på samma sätt som Little Britains obetalbart minnesvärda typer. ”Computer says no.” ”No, but, yeah, but, no, but.” ”I want that one!” Det var tider det!

Flyg med mig! sänds i TV1 i kväll lördag kl. 22.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.