Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Ett Minifinland på Solkusten

4 sep , 2011, 07.00 Malin Slotte

 

Underhållande dokumentärserier ligger i tiden, och på senare tid har vi fått se serier om finländare utomlands, guider i Turkiet och turismföretagare i Thailand. Det var bara en tidsfråga innan någon skulle komma på idén att göra en serie om den finländska kolonin på spanska Solkusten.

I Spanien bor 20 000 finländare, hälften av dem i 70 000-invånarstaden Fuengirola. Fyrans dokumentärserie med samma namn följer finländarnas liv i staden där de skapat sitt eget Minifinland med egna restauranger och butiker som säljer rågbröd och annat en finländare i förskingringen kan sakna.

Ett tiotal frejdiga typer presenteras, men frågan är om gott humör och mjukt munläder är tillräckligt för att intressera i en hel serie. Visst kan det vara intressant av att se hur folk lever, men frågan är om ölpimplande, karaokesång och annat trevligt håller i längden. Rätt snart börjar man sakna en naturlig konflikt, något liknande som exempelvis serien Guiderna har i sina besvärliga turister. Det är ingen tillfällighet att många realityserier i genren tummar på verkligen och uppfinner konflikter ifall de inte finns.

Fuengirola sänds i Fyran i kväll kl.  19, repris fredag kl. 19.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.