Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Konst som realityserie

19 okt , 2011, 08.00 Malin Slotte

 

Det var förstås bara en tidsfråga innan någon skulle göra en konstversion av talangrealityserierna. Work of Art: The Next Great Artist (Bravo 2010–) är helt enkelt konstnärsversionen av modeskaparrealityserien Project Runway.

Både mode och konst är höggradigt visuella, och inte mycket i konceptet har behövt ändras. 14 konstnärer med olika bakgrund i åldern 22 till 61 tävlar om 100 000 dollar och en egen utställning på Brooklyn Museum, ett av USA:s största konstmuseum.

Kända konstkritiker sitter i juryn plus programledaren China Chow som har en bakgrund som skådespelare och modell. Konstälskaren Sarah Jessica Parker är producent och gör korta gästspel i produktionen.

Ja, vad ska man säga utan att upprepa sig? Jag älskar ju det här! Project Runway är fantastiskt intressant och engagerande tv, och konstversionen stöpt i samma form verkar att döma av första avsnittet mycket lovande. Det är nästan så att det är mer tv-mässigt att se konst växa fram under tidspress än mode.

Som konstintresserad novis inbillar man sig också att man lär sig något av att se hur experterna risar och rosar arbetena som i slutet av varje avsnitt ställs ut. I varje fall är det intressant att mäta sin egen upplevelse av verken med expertisens.

Work of Art sänds i Ava onsdagar kl 20.00, med repris söndagar kl. 21.00.

, , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. […] Tydligen så visas Work of Art i finsk TV! I Hbl:s TV-blogg finns en liten recension. […]

  2. Malin Slotte skriver:

    Till alla som eventuellt undrar: Ava är en kanal som numera är tillgänglig för alla.

Kommenteringen är stängd.