Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Kriminalserie

Mest sevärda serien just nu

25 okt , 2011, 10.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Den som gillade de danska serierna Mordkommissionen (Rejseholdet, 2000–2003) och Örnen (Ørnen: En krimi-odyssé, 2004–2006) har något att se fram emot på tisdagskvällar när den sista delen i Peter Thorsboes och Mai Brostrøms kriminaltrilogi: Livvakterna (Livvagterne 2009–2010) nu sänds i FST.

Det blev en Emmystatyett för bästa utländska tv-drama för alla tre serierna.

Som framgår av titeln är det denna gång polisens livvaktsenhet som står i centrum, i form av tre unga nyutexaminerade livvakter med delvis multikulturell bakgrund: Rasmus (Søren Vejby), Jasmina (Cecilie Stenspil) och Jonas (André Babikian). Uppdragen kan gälla både politiker och privatpersoner.

Intrigen i de två första avsnitten tar avstamp i Danmarks närvaro i Irak och Afghanistan och i en utomäktenskaplig affär mellan två politiker som får ödesdigra och nervkittlande konsekvenser. Redan från början etablerar denna tajta och effektivt berättade serie en egen stämning och eget tonfall. Det är filmens sätt att innesluta tittaren i sin värld som dessvärre är ovanligt i tv-sammanhang.

Än är det inte för sent. Haka på i kväll när den andra delen sänds. Första delen finns på arenan.fi.

Livvakterna sänds i FST5 tisdagar kl. 22.00.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.