Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Morsan rockar smalt

28 okt , 2011, 02.05 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Om en medelålders kvinna som startar ett källarband för att få några timmars egen tid i veckan, handlar den amerikanska komediserien Rita Rocks (Lifetime 2008–2009).

Rita spelas av Nicole Sullivan, som med sin trådsmala, ungdomliga kropp lika gärna kunde spela tonårsdottern i familjen som den överbelastade förortsmamman. Men hon sjunger själfullt vacker när hon äntligen får jamma loss med brevbäraren, grannen och dotterns pojkvän.

Det krävs dock lite lirkande med maken (Richard Ruccolo) innan han är beredd att ställa upp, men så får han också sin belöning i form av sex i slutet av pilotavsnittet. I kommande avsnitt får vi se honom hamna i komiska situationer när han ska sköta hushållet. Den vilda tonårsdottern som svartsjukt vaktas av sin far spelas av Natalie Dreyfuss och det yngre underbarnet av Kelly Gould.

Trots vissa unkna ingredienser i denna både till ämne och hantverk traditionella familjekomedi höjer sig pilotavsnittet över det mesta av det bästa i komediväg som görs exempelvis här i landet.

I USA lades den dock ner efter två säsonger på grund av låga tittarsiffror.

Rita rocks sänds i MTV3 fredagar kl. 14.05.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.