Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär

Informativt om ekonomi

31 okt , 2011, 05.25 Malin Slotte

 

Den ekonomiska krisen i Europa och en hotande lågkonjunktur gör att ekonomiska frågor är mer på tapeten än någonsin. FST:s nya ekonomiserie Måttet är rågat – ekonomi, som hade premiär i lördags och repriseras i dag, ligger kunde inte ligga mer rätt i tiden.

Den har ambitionen att förklara de stora perspektiven, sambanden som ligger bakom de ekonomiska mekanismerna. Det är inget lätt ämne att förklara, men det är intressant inte minst för att i dominokedjans slut finns ofta den egna plånboken.

Att första avsnittet att döma lyckas serien bättre med att göra sitt ämne intressant än att göra det fullständigt kristallklart. Det senare beror på att berättartemot är tämligen högt.

Det första avsnittet handlar om bostadsmarknaden och på en halvtimme exemplifieras ämnet med besök i USA, Norge, Irland, Spanien, Estland och Shanghai. Material verkar det finnas för en heltimmesdokumentär. Å andra sidan är den här serien med sina åtta halvtimmesavsnitt redan en rätt omfattande produktion.

Tomas Lindh, John Stark, Joakim Lax, Peter Lüttge, Pekka Palmgren, Göran Palm, Åsa Svarvar och Joakim Rundt står bakom serien – det vill säga samma gäng som stod bakom originalserien Måttet är råget om miljö för några år sedan.

Måttet är rågat – ekonomi sänds i repris i FST5 måndagar kl. 17.25, första sändning är lördagar kl. 19.50.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.