Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Billiga Mallorca

11 Dec , 2011, 08.30 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Det är mycket som inte stämmer i MTV3:s nya komediserie Mr. Mallorca kohteessa. Faktum är att det är svårt att hitta något som faktiskt fungerar.

Sketchkaraktären Mr Mallorca (Jussi Vatanen) – ännu en typ i junttiloserkategorin – är känd från MTV3:s sketchprogram Putous, och har även utsetts till årets sketchkaraktär. Det som förvånar är att en så blek figur kunnat få en sådan utnämning; åtminstone i första avsnittet gör Vatanen helt enkelt inte särskilt bra ifrån sig. Men någon form av medvind måste karaktären ha haft, för i somras gav han ut en egen skiva, och nu är han alltså aktuell med en egen tv-serie, om än blott i fem delar.

Inte heller namn som Stan Saanila (spelar hotelldirektör med brittisk accent) och Jaakko Saariluoma (barföreståndare med nackstöd, blinkning till Beck?) lyckas lyfta det hela. Det hela framstår som en slappt gjord billighetsprodukt som är mer pinsam än rolig.

Första avsnittet kretsar kring skådespelaren Mari Perankoski och Toni Rasimus som spelar sina alter egon, det vill säga ett danspar som blivit utröstade ur en tv-sänd danstävling och nu ska vila upp sig på Mallorca omhändertagna av sin töntige landsman.

Mr Mallorca sänds i MTV3 söndag kl. 20.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.