Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Bimbon Kent går igen

20 Dec , 2011, 10.35 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Johan Fagerudds obetalbart fåniga karaktär Kent är tillbaka i rutan med tre nya avsnitt. Efter att ha misslyckats med att göra karriär inom media i Stockholm har Kent nu återvänt till Jakobstad där han arbetar på sin farbrors bilskrot. Men hans mamma – som också görs av Fagerudd – har större planer för sin son än så, och får i väg honom till Helsingfors för att studera.

Ska man se en röd tråd så driver man med bygde- och kultursvenskar samt pretentiösa uppkomlingar som försöker göra en klassresa mellan de två.

Som produktion är det här det billigaste och mest anspråkslösa möjliga, och humorn vilar med rötterna i buskisteatern. Rädd för att ta ut svängarna är man inte, och något precisionslir är det inte fråga om. Mycket blir långdraget, och är för överdrivet för att bottna eller träffa – främst mamman, som käckt virvlar runt i folkdräkt. Annat är så pinsamt att det är rent plågsamt att se – som den utdragna scenen i avsnitt två där en överförfriskad Sue Lemström försöker förföra Kent.

Bäst är – fortfarande – Kents floskelfyllda och enfaldiga monologer i kombination med hans riksvenskösterbottniska sätt att prata, en accent som i all sin överdrift inte är helt oautentisk.

Kent från Jeppis sänds i FST5 i kväll tisdag kl. 21.35.

, , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. BK skriver:

    Jag skrattade från början till slut. En otrolig figur som verkligen parodierar på allt från modersförhållandet till Österbotten och media. Tack FST för att J.Fagerudd fått chansen att ge Kent en röst igen!!!

  2. Malin Slotte skriver:

    Men väldigt billigt gjort. Produktionen vore värd mer resurser.

Kommenteringen är stängd.