Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Humor,Komediserie,Underhållning

Fungerande tidsfördriv

6 jan , 2012, 05.15 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Den amerikanska komediserien Accidentally on Purpose (CBS 2009–2010) är ännu en av dessa tv-seriesländor som lades ner efter bara en säsong. Det betyder ju inte att det är skräp för det, snarare att konkurrensen bland komediserier är stenhård over there. För är det något amerikanerna kan är det att göra sit coms med hög lägsta nivå.

Serien baserar sig på en chic lit-roman av Mary F. Pols och i huvudrollen ser vi Jenna Elfman, mest känd som Dharma i Dharma & Greg, en av de populäraste komediserierna kring millennieskiftet.

I AoP spelar hon den snart fyrtioåriga filmkritikern Billie som bor i San Francisco och blir gravid efter ett one night stand med en yngre man. Det blir lite alternativa familjemodeller då pappan vill vara närvarande i barnets liv utan att vara ihop med mamman, och lite triangeldrama då Billie även haft kuckeliku med sin chef.

Åtminstone första avsnittet bjuder på rätt bekant men fungerande tidsfördriv. Glädjande är att återse Ashley Jensen i en av birollerna, denna favoritkomedienn bekant från Extras och Ugly Betty.

Accidentally on Purpose sänds i Fyran fredagar kl. 17.15.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.