Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Animationsserie,Humor,Komediserie,Underhållning

Kanske inte apkul

7 jan , 2012, 09.15 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

TV1 har en stolt tradition av lördagssatir bakom sig, och lanserar nu en ny satsning, Apinatasavalta, en animationsserie i 18 delar. Där är den finska verkligheten omplanterad till ett land befolkat av apor där träden heter som landets städer och kommuner.

Fast åtminstone första avsnittet kretsar helt kring det största trädet Helsingfors och dess grannträd Vanda, som utropar sin självständighet med Mika Häkkinen som kung. Det rör sig alltså om huvudstadsregioncentrerad kommunalpolitiksatir med särskilt sikte på kommunsammanslagningarna.

I det femton minuter långa avsnittet är farten hög och karaktärerna som lanseras många; här finns både politikerapor, vanliga apor och medieapor. Är det roligt då? Biter satiren? Blir detta apland ett ställe där man iklädd narrdräkt tar bladet från munnen?

Det är för tidigt att döma ut något efter endast ett avsnitt, men nog verkar det rätt snällt och välborstat i Apland. Det är humor som känns påläst och fiffig, vilket inte nödvändigtvis är detsamma som rolig.

Aprepubliken. TV1 sönds lördagar kl. 21.15, med repris måndagar kl.  23.50 och lördagar kl. 10.45.

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.