Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Livet i Levi

9 jan , 2012, 07.30 Malin Slotte

 

Nu hoppar även Yle på turistbranschrealitytrenden med Rintheessä, en sexdelad dokumentärserie med ung målgrupp om säsongsarbetare på skidcentret i Levi.

Huvudpersoner är tre utåtriktade och företagsamma tjugoåringar, Joni Salminen, Katariina Heikkilä och Rosanna Kulju. Serien följer dem under en säsong fram till avslutningen den 1 maj.

Säsongsarbetare lever tätt inpå varandra och som följd uppstår vänskapsband och kärleksrelationer. Restaurangbranschen är en krävande miljö att jobba i, med ibland krävande kunder, sena skift, och särskilt hårt blir det om man själv vill leva partylivet på sin lediga tid. På arbetstid råder däremot nolltolerans mot alkohol.

Så mycket dramatiskt sker inte i första avsnittet, det är vardagslunk som gäller men man får en insyn i miljön och livsstilen. I senare avsnitt strör Fintelligens, Petri Nygård, Paleface och Tanja Poutiainen sin stjärnglans över skidcentret.

Serien sänds ett avsnitt måndag till lördag denna vecka, med en sen kvällsrepris. Den repriseras dessutom söndagarna den 15 och 22 januari.

I backen sänds i TV2 denna vecka kl. 19.30, med repris 23.45.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.