Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Humor

I dag är en liten onsdag

10 jan , 2012, 09.30 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

André Wickströms pratprogram hör till dem som levererat bäst bland FST:s talkshowsatsningar, och därför är det ingen överraskning att det blivit en tredje säsong av Lilla onsdag – programmet där en gästintervju varvas med sketchinslag.

På gästlistan står relativt unga finlandssvenska och tvåspråkiga namn med populärkulturella och/eller mediala kopplingar. Först ut är politikern Silvia Modig med vilken Wickström utan att verka klumpig för in samtalet på klädsel och homosexualitet.

På sketchfronten bidrar Ted Forsström och Kaj Korkea-aho med Brutal-tv med Kocken och Tommy, en österbottnisk hillbillyduo som framför allt svär. I Morgon-tv med Max tvingas Max Forsmans helylleprogrameldare hantera Robert Gustafssons flippade gäster. Och i Snuskitonni, snuskversionen av Kymppitonni, laddar man upp med halva finlandssvenska humoreliten: förutom Wickström, Forsman och Forsström medverkar Lotta Backlund, Pia Runnakko och Anne Hietanen.

Men mest på kornet är kanske ändå Wickströms präktiga programpresentatör alldeles i början av programmet.

Lilla onsdag sänds i FST5 tisdagar kl. 21.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.