Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Humor,Komediserie,Underhållning

Fanatiska fotbollsfarsor

11 jan , 2012, 08.30 Malin Slotte

 

I Sverige har nyligen ett fall där en pappa lämnade sin son i kölden för att han presterat så dåligt under en match väckt upprördhet och lett till en diskussion om hur föräldrar till idrottande barn kan bete sig.

Det komiska i dylik föräldrafanatism försöker den brittiska komediserien The Cup se. Eller egentligen handlar det om BBC:s fotbollsversion från 2008 av den kanadensiska hockeyserien The Tournament.

När föräldrarnas tävlingsinstinkt går över styr blir barnen lidande. Ämnet är alltså egentligen tragiskt, vilket ju inte brukar vara något hinder för att göra lyckad komedi, snarare tvärtom. Men det här är helt enkelt inte särskilt roligt, eller ens intressant på andra sätt.

Kanske har det att göra med att fokus ligger på de tokiga föräldrarnas tokiga tilltag, medan barnen får väldigt lite plats. Det är nästan som om barnperspektivet censurerats bort, kanske för att vi då skulle ha att göra med något helt annat än komedi, eller i varje fall något som skulle vara betydligt mer utmanande att tackla som komedi.

Alla spelar sänds i TV2 i kväll onsdag kl. 20.30.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.