Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Diskussion,Programserie,Realityserie

Så repareras en relation

18 jan , 2012, 17.43 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Suhdekorjaamo är programserien som försöker reparera förstörda människorelationer. Huvudperson i det första avsnittet av den andra säsongen är rockmusikern Pontus J. Back från Vasa.

Han har turnerat världen runt med olika rockband. Till livsstilen hörde alkohol och droger och han gick ner sig ordentligt i träsket. När han till sist hamnade på sjukhus 1997 upplevde han en religiös väckelse, och i dag reser han runt och varnar för droger.

Han lever i dag ett helt annat liv med familj och Kvevlax missionskyrka som andlig hemvist, men för att kunna bli riktigt hel vill han återknyta kontakten till sin biologiska mamma som adopterade bort honom när han föddes.

Det är i den här processen som programledaren och psykologen J.P. Annala hjälper till. Han träffar visserligen också Back personligen, men det kan kännas konstigt när han sitter med en annan inbjuden gäst – pastor Andrew Chambers som har liknande bakgrund som Back – och diskuterar i en studio utan att Back själv är närvarande. Men det är förmodligen för att kunna resonera mer allmänt om den problematik – erfarenheten att ha blivit övergiven som barn – som Back är ett exempel på.

Relationsverkstad sänds i TV2 i kväll onsdag kl. 19.30, med repris torsdag kl. 14.15 och söndag kl. 14.25.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.