Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reportage

Att ta sig igenom en skilsmässa

19 jan , 2012, 12.56 Malin Slotte

 

Den 10 juni 2010 meddelade Nina Lindfors man sedan 1998 satt han träffat en annan och ville skiljas. På några sekunder upplevde Lindfors att hon förlorade allt, sin livskamrat, sitt hem – till och med sitt sommarparadis eftersom beskedet kom på sommarstället på Kökar.

Om den livskris som skilsmässan innebar delar Nina Lindfors med sig av i vänner Barbro Björkfelts Seportage. Björkfelt har följt sin väninna under ett år, från den närmast paralyserande smärtan strax efter beskedet, fram till en ny sommar.

Det handlar om en sorg och chock så stark att den blir fysisk, och en kamp mot bitterheten. En stor del av programmet bygger på uppläsningar ur Lindfors engelska blogg, och det stöd hon får av läsare över hela världen blir ovärderligt. Just betydelsen av en stödande vänkrets betonas.

Lindfors är fotograf och programmet är rikt illustrerat med hennes bilder. Men vi får också vara med under samtalssessioner med Sergey och när hon bryter upp från det gemensamma hemmet.

Lika mycket som programmet dokumenterar en kris, handlar det om den krokiga vägen ur den. Insikterna som görs är kanske inte unika, men de får tyngd och äkthet av att de så uppriktigt springer ur det sårigt personliga.

Seportaget: En ring av ljus och kärlek. FST5 21.00, repris lördag 14.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.