Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reseserie

Soffsurfing kring Svarta havet

23 jan , 2012, 07.30 Malin Slotte

 

TV2 profilerar sig skarpt som en yngre kanal i vår, och ett exempel på att kanalen tagit upp kampen med de kommersiella kanalerna om de yngre tittarna är kvällens seriestart Sohvasurffaajat. Lite som i FST:s På luffen-serier reser här två unga kvinnor runt Svarta havet under trettio dagar.

Det är en reporter, Lotta Kaihua, och en fotograf, Pia Asikainen, och det speciella med den sexdelade serien är att de soffsurfar, det vill säga sover gratis hemma hos helt okända människor. Bulgarien, Rumänien, Moldavien, Ukraina, Georgien och Turkiet är länderna de besöker.

Det här är ett annorlunda sätt att resa, som kräver sin äventyrare men också för en närmare människorna och vardagen än vanligt turistande. Gästfrihet och vänliga människor verkar det inte vara någon brist på i de här länderna.

I första avsnittet hamnar väninnorna i en liten bulgariskt by på landsbygden och bjuds på middag hos värdfamiljen. Detta avslappande tvåpersonersteam har ett säkert och intresseväckande grepp som gör att man gärna hänger med på resten av resan.

Soffsurfarna sänds i TV2 i kväll måndag kl. 19.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.