Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reportage

Min afrikanska familj

2 feb , 2012, 16.44 Malin Slotte

 

– Det här är det bästa jag gjort i mitt liv och vad andra tänker saknar betydelse, anser Thomas Elfgren i kvällens Seportage av Katrina Grönholm-Kulmala.

Han syftar på att han adopterat sex rwandier, fem män och en kvinna i åldern 22 till 26. Han bekostar ytterligare ett 13-årigt före detta gatubarns studier i Rwanda. Hans strävan är att hela sjupersonersfamiljen ska kunna samlas hemma i Sibbo i Finland.

Det låter smått otroligt, och har tydligen också enligt förhandsinformationen om programmet väckt misstänksamhet och förorsakat osakliga skriverier på nätet. Men ingenting i programmet tyder på annat än att det är fråga om uppriktigt mänskligt engagemang, det som brukar kallas goda gärningar om man så vill.

För de adopterade unga människorna, som har svåra erfarenheter i bagaget, betyder det mycket att av Elfgren få den föräldrakärlek och omsorg som de hittills gått miste om i livet.

Elfgren säger att han tidigare var gift med arbetet. Han är kriminalöverkommissarie och har de senaste trettio åren varit med och utrett de mest uppmärksammade brotten i vårt land. Sin första son träffade han när han deltog i folkmordsutredningen i Rwanda som hade förgreningar till Finland.

Programmet är inspelat i både Rwanda och Finland, och både far och söner kommer till tals.

Seportaget: Polisen som blev pappa och kung sänds i FST5 i kväll torsdag kl. 21.00, repris lördag kl. 14.25.

, , , , , , , ,

En kommentar

  1. Putte skriver:

    Han får ju göra vas som helst, med sina egna pengar, men inte importerar han väl dem till (Sibbo) Finland för, att staten skall försörja dem???

Kommenteringen är stängd.