Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

På ett slott i Toscana

23 feb , 2012, 08.05 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

I dag startar den andra säsongen av Linnan tähdet, den finska versionen av Stjärnorna på slottet (ovan ett klipp ur den bästa och mest dramatiska svenska säsongen). MTV3-versionen och SVT-versionen är något olika. I Finland tar man med även förspelet, förberedelserna hemma och själva resan till slottet som den här gången är Castello di Pergolato i italienska Toscana.

Liksom i första säsongen ägnas hela första avsnittet åt att samla ihop gänget, skåla och känna lite på varandra och installera sig på rummen. Men i år funkar det faktiskt bättre och bygger upp förväntningar i stället för att ge ett vattnigt intryck av att försöka dra ut på materialet så mycket det går. Själva slottsmiljön känns också lyxigare och större än fjolårets spanska dito.

Konceptet går ut på att sex kända personer, gärna med en stilig och tv-mässigt dokumenterad karriär bakom sig, tillbringar en vecka tillsammans i en naturskön och nobel slottsmiljö. De är alla huvudperson varsin dag, då de förutom att de berättar om sin karriär och sitt liv, bestämmer aktiviteterna och vad kocken Arto Rastas ska servera till måltiderna. Det går med andra ord ut på att prata, äta och göra saker ihop. Hur trevligt som helst.

Också i år har man fått ihop ett åldersvarierat gäng från olika områden, författaren Katariina Souri (tidigare Kata Kärkkäinen), rockmusikern Jussi 69 (Jussi Vuori), företagaren Lenita Airisto, journalisten Roman Schatz, skådespelaren Pirkko Hämäläinen och schlagersångaren Eino Grön. Ett gäng som i första avsnittet nosar välvilligt på varandra, och ser ut att kunna stå ut med sitt sällskap i en vecka utan problem. Snällreality är med andra ord gissningsvis att vänta. Först ut att vara huvudperson under en dag är Katariina Souri i nästa veckas avsnitt.

Stjärnorna på slottet. MTV3 20.05, repris fredag 15.35.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.