Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Jag och kameran

13 mar , 2012, 10.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Ett barn födelse, förälskelse, kärlekssorg, familjekonflikter, drömmar, självreflektion och pubertet. Allt detta utlovas under våren i den nya realityserien Iholla, som sänds i Sub fyra kvällar i veckan från tisdag till fredag.

Någon vanlig realityserie är det inte fråga om. Här filmar sex kvinnor i åldern 16 till 45 själva sin vardag. Det innebär sneda hoppiga bilder, och en närgången kamera placerad så att kvinnornas ansikten fångas i närbild något nerifrån. Gissningsvis är det självporträtts-vinkeln, man filmar sig själv med utsträckt arm. Och det går inte att komma ifrån; greppet ger både intimitet och autenticitet.

I första avsnittet träffar vi den 38-åriga hemmafrun och trebarnsmamman Saara. Hon har tråkigt i förorten, klagar över tvättberget och drömmer om egentid. Hon skriver på en självbiografisk bok som aktiverar svåra barndomsminnen.

Vi får också träffa den vackra 16-åringen Sini som går i teatergymnasium, studier hon missköter till förmån för pojkvännen. Sini anser att ingen förstår henne, allra minst hennes mamma.

Den 28-åriga sångaren-låtskrivaren Heli är den mest kända av de sex huvudpersonerna. Efternamnet är Kajo och någon kanske minns henne från den finska eurovisionsuttagningen för två vår sedan då hon tävlade med låten Annankadun kulmassa. Heli är den sorglösa singeln som gillar shopping, champagne och Paris, och upptäcker att samtalen med kameran för upp andra känslor till ytan.

I följande avsnitt får vi träffa frisören och singelmamman Pia, som med sina 45 år är äldst. Den 28-åriga, gifta arkitekten Maria som väntar sitt andra barn bor i väntan på att det egna nya hemmet ska bli klart hos sin mamma. Den 27-åriga medianomstudenten Esin lever ett aktivt singelliv. Hon söker kärleken men vill inte bli en traditionell hemmamamma – som Saara ovan är med andra ord.

Säkert kan man fastna i detta. Formatet Conntected är israeliskt och har sålts till länder som Danmark, USA, Frankrike och Ryssland.

Iholla sänds i Sub från tisdag till fredag kl. 22.00, repris söndagar kl. 10.00

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.