Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

The Matti Nykänen show

20 mar , 2012, 08.00 Malin Slotte

 

Vi är vana vid att Matti Nykänen tapetserar löpsedlarna, men på sistone har han också tapetserat reklampelarna på stan. Det är med anledning av kanalen Jims tiodelad serie om honom, där syftet sägs vara att gå bakom skandalrubrikerna och ta reda på vem Matti egentligen är.

Rent journalistiskt torde uppdraget innehålla ett visst mått av schizofreni – det gäller också tv-recensenten – alla är med olika förevändningar med och kalasar på mediebytet Matti Nykänen.

Någon freakshow bjuder denna serie åtminstone inte initialt på. Den följer Matti från vår till höst under år 2011, och när vi träffar honom på Kanarieöarna är hans liv i ordning och han framstår som en högst ordinär och sympatisk man. Men att det sker saker på vägen antyder serien med formuleringen att programmet följer honom ”ända in i fängelsecellen”.

Det intressanta hade varit att undersöka varför det verkar vara så svårt för vissa elitidrottare att hantera livet efter avslutad karriär. Och den symbios som verkar finnas mellan vissa medier och kändisar. Medieexponeringens psykologiska effekter?

Men då är vi inne på rätt avancerad journalistik, och alla sysslar ju som bekant inte med sådant.

Efter det första avsnittet förra veckan kunde Jim meddela att serien slagit tittarrekord på kanalen. Som mest hade avsnittet 492 000 tittare, med ett snitt på 367 000 tittare. Det senaste rekordet på kanalen innehades av serien Poliisit som hade 356 000 tittare den 10 januari 2011.

Nykänens Matti sänds i Jim tisdagar kl. 20.00, repris torsdagar kl. 0.30 och fredagar kl. 19.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.