Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Familjen Showbiz

21 mar , 2012, 09.00 Malin Slotte

 

Livs nya realityserie Supermarjo ja tytöt påminner om Svenska Hollywoodfruar, särskilt i grepp, vinjett och grafik. Förutom den kvittrande, kvinnliga berättarrösten leder också den här seriens grafik tankarna till gamla animerade filmer. Fortsätter man associationskedjan kunde man ju säga att också här har vi att göra med karaktärer, som trots att de är människor som existerar i verkligheten, verkar ha färglagts med fiktion. Som seriens manusförfattare anges Anna Perho.

Det kretsar kring showbizfamiljen Niittyviita i Hollola, vars kvinnliga överhuvud Marjo driver en modellagentur där huvudprodukten är showdansgruppen Lamourettes. Vd för firman är maken Ari, som har en bakgrund som modell. Till familjen hör, förutom en nyfödd bebis, döttrarna Sara och Rosa, som trots unga år flitigt uppträder på scener och deltar i idrottstävlingar.

Från Lamourettes får vi följa Henna Peltonen som redan gjort sig ett namn i den gula pressen, och Sofia Mäkinen som vill bli internationell popstjärna.

Lika starka provokationer som Svenska Hollywoodfruar lyckas kasta fram får man inte till här, men nog är väl syftet att väcka engagemang, ge folk något att förhålla sig till och prata om kring kaffebordet.

Supermarjo och flickorna sänds i Liv onsdagar kl. 21.00, repris lördagar kl. 21.00.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.